Kiwano Fruit Plant

In the united states jelly melon growing is suitable in usda plant hardiness zones 10 and above. Kiwano horned fruit performs best in full sunlight and well drained slightly acidic soil.



Kiwano Horned Melon Cucumis Metuliferus Seeds Fair Dinkum Seeds

De oneetbare schil is geel tot oranje van kleur en bevat veel kleine horentjes.

Kiwano fruit plant. Na het planten van de kiwanoplanten duurt het gemiddeld 4 5 maanden voordat er voor het eerst geoogst kan worden. Kiwano horned fruit is native to the hot dry climates of central and southern africa. De kiwano of hoornkomkommer telen de kiwano heeft al doet de naam anders vermoeden niets te maken met de kiwi.

Kiwano wordt daarom ook wel eens gehoornde meloen genoemd. Its fruit has horn like spines hence the name horned melon. How to grow kiwano.

De gehoornde meloen of kiwano cucumis metuliferus is een plant uit de komkommerfamilie cucurbitaceae. De plant behoort tot de familie van de curcubitaceae komkommerachtigen. Een kiwano is lichtzoet en verfrissend van smaak.

Kiwano of soms ook wel stekelaugurk genaamd is een eenjarige kruidachtige groente groeiwijze die een sterke groei kent. De plant is afkomstig uit de kalahari in afrika. Tijdens de zomer geef je de plant wat extra voeding in de vorm van organische korrel of vloeibare meststof.

Men kan de naar citroen en banaan smakende kiwano vers eten of verwerken in een fruitsalade. Het geleiachtige vruchtvlees van de vrucht is lichtgroen van kleur en bevat veel kleine eetbare zaadjes. Het is jammer dat de plant bij het afsterven nog vol kleine vruchtjes zit.

Na ongeveer 45 dagen is de kiem uitgegroeid tot een plant en wordt het omgepoot op een open veld. De kiwano is een ovale vrucht. De vruchten zijn doornig of stekelachtig kortom de vruchten kunnen nogal prikken.

Dit is de beste manier om de kiwano te snijden als je het zonder iets erbij wilt eten. Een geluk is dat de plant vrij lage temperaturen kan verdragen dus blijft het gewas lang staan. Bodem en voeding voor kiwano zorg voor een gedraineerde bodem kiwano houdt niet van natte voeten.

De kiwano ziet er in tegenstelling tot zijn aaibare bijna naamgenoot stekelig uit. Cucumis metuliferus horned melon spiked melon or kiwano also african horned cucumber or melon jelly melon hedged gourd melano is an annual vine in the cucumber and melon family cucurbitaceae. Het is geen moeilijke vrucht om te telen.

Kiwanos worden met de hand geoogst. Vers eten of in de salade. Het is een kruidachtige plant met lange dunne gegroefde en borstelig behaarde stengels.

Als je de pitten eruit wilt halen omdat je het fruit in een recept wilt gebruiken of voor een fruitsalade kan je de kiwano beter door de lengte te snijden. Oogst de oranje vruchtjes zodra de eerste bloempjes aan de plant verschijnen krijg je ook al snel de eerste vruchten te zien. De plant staat bekend om zijn langwerpige ovale vrucht met hoorntjes.

Overigens zijn ze minstens een half jaar houdbaar. Snijd de kiwano doormidden in de breedte dus door het korte dikke deel. Het fruit wordt vervolgens in manden gelegd en getransporteerd naar het pakhuis.

Leg een helft weg.



5 Pcs Bag Rare Fruit Kiwano Seeds Original Package Novel Plant



Kiwano Fruit Isolated On White Stock Photo Image Of Plant Seed



Kiwano Melon Aka Horned Jelly Melon 25 Seeds Fresh Seeds Grown In



Photo Blog By Rajan Parrikar Goa Iceland California Page 578



Kiwano Plant Cucumis Metuliferus Rare Fruiting Vine Sow Exotic



Got A Small Idle Plot Kiwano Melon Could Just Be The Best



Plantfiles Pictures Kiwano African Horned Melon African Horned



Horned Melon Fruit Recipes Of Horned Melon Fruit Health



Cucumis Metuliferus Kiwano 10 Seeds Onszaden



Kiwano Fruit Growing Well In A Huge Mass Of Leaves Flickr



Amazon Com Kiwano Cucumis Metuliferus Horned Jelly Melon Melano



Kiwano The African Horned Melon The Leafy Agenda



Kiwano Horned Fruit Growing Tips And Info On Caring For Jelly Melons



Horned Melon Seeds

Tags: #kiwano fruit plant

Kyo Fruits Basket 2019 Wallpaper
Watch Fruits Basket Pt 2 Simuldub Prime Video Fruits Basket Zerochan Anime Image
Fruits And Nuts Chocolate
Cadbury Dairy Milk Fruit Nut 7oz Bar Economy Candy Sea Salted Fruit Nut
Fruits Secs En Vrac Lidl
Nos Supermarches De Plus En Plus Ecolos Edition Digitale De Mons Fruits Secs
Indehiscent Fruits
Fruit Morphology And Botanical Classification Plants Free Full Text Dead Pericarps Of Dry

Leave a reply "Kiwano Fruit Plant"